״אני עובדת יחד עם צוות הארגון, ועם העוסקים האורגניים להפוך את, הארגון לחקלאות אורגנית לרלוונטי לעת בה אנחנו חיים. לארגון עם חזון, ארגון יציב, דינמי, יעיל ומחובר לשטח.״
דנה יוסקוביץ' בזוגיות בת 32 מתגוררת בקריית טבעוןמקצועי, חברת ועד מנהל בעמותות
״שבועת האדמה״ ו״מאדמה לאדם״ מנכ"לית ״טוב השדה״, הארגון לחקלאות אורגנית בישראל.
ילדות ומשפחה
״אמי ילידת הארץ ואילו אבא שלי ממקסיקו, לאחר שהכירו בלימודי התואר הראשון בארץ החליטו להגר לחו"ל וכך נולדתי במדינת ניו יורק בארצות הברית. שם חיינו יחד עם אחותי הגדולה יעל, וכשמלאו לי 3 החליטו הורי לחזור לארץ״.
רקע וחינוך
״בניגוד לרוב העוסקים במגזר החקלאי לא גדלתי על טרקטור ולא עם ריח של רפת באוויר- גדלתי בשכונת בית הכרם בירושלים, שכונה רגועה ופסטורלית בה הייתי ילדה שמחה שאוהבת טבע, טיולים ואמנות.
בסיום בית הספר התיכון עשיתי שנת שירות בעמותת איילים בכפר סטודנטים במושב יכיני בשער הנגב״.
צבא ואוניברסיטה
״לאחר שנת השירות התגייסתי לצבא ושרתתי של שלוש שנים כמדריכת סימולטור בבית הספר לטיסה בבסיס חיל האוויר בחצרים.
את התואר הראשון שלי בביולוגיה, בהתמחות אקולוגיה וסביבה, למדתי במחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן גוריון.
בשנה השנייה ללימודים התקבלתי למלגת התמחות בעמותת "שבועת האדמה", הפועלת לקידום חקלאות עירונית ופיתוח קהילה״.
"שבועת האדמה"
״עמותת "שבועת האדמה" הייתה החלוצה בתחום החקלאות העירונית בארץ והפעילה אז שני גני ירק עירוניים בלב העיר באר שבע, אחד בגודל 7 דונם והשני דונם וחצי.
לקראת סיום הלימודים העמותה נתקלה בקשיים כלכליים וניהוליים ועמדה בפני סגירה, ולכן החלטתי לקחת על עצמי את האתגר ולהקים מחדש את העמותה.
עבדתי כמנכ"לית העמותה שלוש שנים, במהלכן גייסתי משאבים, שותפים ועובדים, ויחד הקמנו גני ירק נוספים, טיפחנו את הקהילה הסביבתית בבאר שבע, העברנו קורסים וסדנאות בנושאים של גידול מזון ועסקנו בקיימות וקהילה.
עמותת ארץ-עיר
״במקביל לעבודתי כמנכ״לית עמותת "שבועת האדמה", עבדתי בעמותת ״ארץ-עיר״ העוסקת בקהילות עירוניות, שם הייתי רכזת רשת היזמים – רשת של יזמים מתחומי סביבה, קהילה ותרבות.
לאורך השנים השתתפתי במספר קורסים ותוכניות העוסקים ביזמות חברתית ועסקית, ובחקלאות בגישות שונות״.
״טוב השדה״
לתפקידי כמנכ"לית ״טוב השדה״ הגעתי בעקבות מפגש אקראי עם חקלאי אורגני ותיק, שסיפר על הדרך החדשה אליה יוצא הארגון ועל חיפושיהם אחר מנכל או מנכלית שיובילו את המהלך.
החיבור עם הנהלת הארגון היה מיידי, וכך בשנה וחצי האחרונות אני עובדת יחד עם צוות הארגון, ועם העוסקים האורגניים להפוך את טוב השדה, הארגון לחקלאות אורגנית, לרלוונטי לעת בה אנחנו חיים.
לארגון עם חזון, ארגון יציב, דינמי, יעיל ומחובר לשטח. ארגון שלא מפחד לדרוש את ההכרה בחשיבות ובתרומה של החקלאות האורגנית לכלל החקלאות הישראלית, ובמקביל לא מפחד להאיר את הנקודות החשוכות של הענף ולפעול לפתרונות והתמודדות עם האתגרים.
הדרך להגשמת החזון ארוכה והמציאות האובייקטיבית מאתגרת, אך האמונה שלי בתנועה האורגנית והעשייה של החקלאים האורגניים בשטח נותנים לי ולצוות השראה, מוטיבציה וכוח. אני גאה לייצג חקלאים וחקלאיות חושבים, יצירתיים, עם ראש פתוח ואורח רוח, שלא מפחדים ללכת את הדרך הארוכה.
זירה גברית
״גילי הצעיר, הרקע התעסוקתי שלי והעובדה שהגעתי מחוץ לפוליטיקה המקומית נראו לי תחילה כחסרונות, אך בסופו של דבר מתגלים כיתרון.
במקביל, להיות אישה צעירה שעובדת בזירה החקלאית הגברית זו אינה משימה פשוטה והיא דורשת באופן יום יומי גבולות ברורים ואורח רוח.
אני בטוחה בחשיבותה של נוכחות ואנרגיה נשית במגזר החקלאי, ומחכה לראות עוד ועוד נשים צעירות בארגוני המגדלים, במשרדים הממשלתיים וכמובן גם בעשייה בשטח.
אני סקרנית לקראת הבאות ומקווה להיות חלק משמעותי בקידום חקלאות ישראלית טובה יותר, שמיטיבה עם הסביבה, עם החקלאי, ועם הצרכן״.
מלחמת ״חרבות ברזל״
בתחילת מלחמת חורבות ברזל״ הקמתי יחד עם שלושה שותפים נוספים את מיזם "צו 8 לחקלאות" שחיבר בין אלפי מתנדבים לחקלאים, אורגנים ולא אורגנים״.