ההיבטים בהם נמדדה כל רשות הם מגוונים וכוללים: עידוד בניה ירוקה, חינוך סביבתי, שפ"ע, חיסכון במים, גינון, שמירה על ניקיון ברחבי הרשות והעלאת מודעות התושבים לנושא מחזור. אכיפה בנושאי השלכת פסולת, התייעלות אנרגטית.
בתום תהליך שנמשך מספר חודשים, נבחרו עשר הרשויות הירוקות של קלינטק לשנת 2017. בחירת הרשויות הירוקות נעשתה על בסיס הפעילות הסביבתית שבוצעה בשנה האחרונה על ידי כל רשות בהתאם ל- 11 מדדים שנקבעו מראש. השיפוט הסופי הסתייע בנתונים אובייקטיביים שנאספו מרשות המים והחשמל, המשרד לאיכות הסביבה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנוגע לצריכת חשמל, מים, וייצור פסולת לנפש. נתוניםאלה מהווים אינדיקציה לאפקטיביות הפעולות שננקטות על ידי הרשויות המקומיות. בנוסף, נבחרו שתי רשויות מצטיינות ופורצות דרך בשני תחומים סביבתיים מרכזיים: יישום נאה של עקרונות הקיימות בסביבה מאתגרת במיוחד, ויישום מוצלח של עקרונות הקיימות בטבע העירוני.
בקטגורית ערים גדולות: הרצליה, נתניה, אשדוד, חולון, ראשון-לציון
בקטגוריית מועצות אזוריות: מרחבים, חוף אשקלון
בקטגוריית ישובים קטנים: יבנה, ג'ת, ערד
כמו כן נבחרו שתי רשויות פורצות דרך:
העיר אלעד – בשל היישום הייחודי של עקרונות הקיימות בתחומי הפסולת, האנרגיה וקידום התחבורה הציבורית בקרב האוכלוסייה החרדית.
מועצה מקומית גדרה -בשל היישום הייחודי של עקרונות הקיימות בטבע העירוני שבא לידי ביטוי בנטיעת יער עצי הפרי בשמורת הטבע רעות – "יער מאכל". וכן קידום הספורט והבריאות העירונית בישוב.
המדדים ששימשו אותנו בתהליך השפיטה הם:
-התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות גזי חממה
- מחזור והפרדת פסולת
- מים ושפכים
- עידוד השימוש בתחבורה ציבורית
- בניה ירוקה
- גינון
- חינוך סביבתי
- חזות פני העיר
- מסחר ותעשיה ירוקים
- טיפוח שטחים ציבוריים וטבע עירוני
- ניהול עירוני בר קיימא
לתחרות נרשמו עשרות רשויות גדולות ומבוססות לצד יישובים קטנים ומועצות אזוריות מאילת ועד מעלות תרשיחה. בתהליך הבדיקה והשפיטה של הרשויות שנגשו לתחרות, נטלה חלק קבוצה של מומחים מן השורה הראשונה בישראל והיא כוללת את:
- ד"ר אשר וטורי,מתכנן עירוני סביבתי ולשעבר ראש תחום ללימודי סביבה במכללת עמק יזרעאל וראש וועדת השופטים הנוכחי.
- פרופסור נאוה חרובי, מכללת נתניה
- עו"ד מתן גורפינקל
- נאור ירושלמי, מנכ"ל הצווארון הירוק, ולשעבר מנכ"ל ארגון הגג "חיים וסביבה"