בשנה האחרונה ממשלת ישראל יצאה בהחלטות ממשלה סותרות את עצמן ■ מצד אחד משרד החקלאות ומנהלת תקומה ישקיעו 180 מיליון ₪ בשיקום ובפיתוח משקים חקלאיים בחבל תקומה ■ מצד שני המדינה לוקחת 10000 דונם של קרקע חקלאית למושב תקומה ובית הגדי שבעוטף לטובת נדל"ן.
מצד אחד הממשלה מחליטה להגדיל את התוצרת החקלאית המקומית בשליש בעשור הקרוב כחלק מחיזוק ביטחון המזון הלאומי, מצד שני הממשלה לוקחת כ-50,000 דונם של אדמות חקלאיות מהחקלאים בשנה וגורמת לסגירת משקים.
תערוכת אגרו משוב 2024 יצאה בקריאה נוקבת של המגזר החקלאי כנגד מדיניות הממשלה שסותרת את עצמה – יד ימין לא יודעת על יד שמאל.
ומה עוד היה בתערוכה: טכנולוגיות מתקדמות פורצות דרך, ירקות ופירות חדשים שנפגוש בקרוב על הצלחת בבית, יינות וליקרים חדשים, פתרונות דישון והשקיה. תערוכת החקלאות "אגרו משוב" 2024 שהתקיימה גם השנה בירושלים בסימן "צמיחה לישראל" הציגה פתרונות יעילים לחקלאות בארץ ובעולם.
"הרבה מההחלטות של הוותמ"ל, רשות מקרקעי ישראל ומשרד השיכון נעשים במחשכים", "משהו קורה בתפיסה של מקבלי ההחלטות. שר החקלאות מתחיל לדבר את השפה שלנו" , "עושים לנו באוצר הרבה בעיות. יש מלחמה על התקציב. רוצים להוריד את תקציב משרד החקלאות ואנחנו נאבק בזה"…אלו רק חלק מהציטוטים של שרים וחברי כנסת שלקחו חלק בתערוכה. נושא ביטחון המזון של מדינת ישראל לאור המלחמה, היה הנושא העיקרי של תערוכת אגרו משוב 2024. למרות האתגרים הרבים וביטול של תערוכות אחרות מעולם החקלאות, התקיימה גם השנה התערוכה בירושלים, מתוך רצון להמשיך את המסורת החשובה הזו, ליצור את המפגש המרכזי של קהילת החקלאות הישראלית, זו השנה ה33 ברציפות.
תערוכת אגרו משוב 2024 העלתה על סדר היום את כל הנושאים הבוערים של החקלאות הישראלית, והצורך הלאומי דווקא בימי מלחמה לקדם את החקלאות הישראלית וביטחון המזון. בין הנוכחים היו שר החקלאות, אבי דיכטר, השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, חברי הכנסת ששון גואטה ויצחק קרוייזלר שנלחמים למען החקלאים ועוד. התערוכה נמשכה 3 ימים ובמסגרתה הציגו מיטב החברות המובילות בעולם החקלאות את החדשנות והפיתוחים שלהן, לצד טכנולוגיות פורצות דרך בתחום החקלאות. כמו כן באירוע השתתפו ראשי ארגונים חקלאיים, משלחות מחו"ל של חקלאים צעירים מאפריקה, בעלי רשתות השיווק וחקלאים רבים.
תערוכת "אגרו משוב" ה-33 יצאה בקריאה יחד עם החקלאים בדרישות ממדינת ישראל, להעניק את התמיכות הנכונות והסיוע לחקלאי הצפון ועוטף עזה ובכלל, כדי להמשיך את החקלאות העברית בישראל, לשמור על ביטחון המזון שלנו ולא להסתמך על ייבוא חקלאי מחו"ל. "ביטחון המזון של ישראל לא צריך להיות תלוי בייבוא של מזון מטורקיה או ממדינות אחרות, וחשוב שהצרכן הישראלי והרשתות הקמעונאיות יעדיפו לקנות ולמכור ללקוחות שלהם תוצרת מקומית בלבד, לכן אנחנו עושים את החיבורים בתוך התערוכה" אומר חיים אלוש, יזם תערוכת אגרו משוב.
בתערוכה הציגו טכנולוגיות מתקדמות ופורצות דרך, פיתוח של זנים חדשים, שימוש בכלי מיכון וממשקים מודרניים, גידולים חדשים, שיטות השקיה וריסוס חדשניות ועוד. בין היתר התקיימו כנסים מקצועיים ביניהם: "המרחב הכפרי: אתגרים והזדמנויות" אשר עסק במגוון סוגיות קריטיות המשפיעות על חיי היומיום של תושבי המרחב הכפרי ועתידו, האתגרים הנוכחיים של האגודות השיתופיות ופתרונות לחיזוקן, כנס פיצויים לחקלאים בנוגע לזכויות ותהליכים הקשורים למס רכוש, מושב על שיקום החקלאות בעוטף,
כנס מחאה למניעת הפקעתם של כ-10,000 דונם אדמות חקלאיות ממושב תקומה ובית הגדי – פגיעה אנושה בחקלאות ובעוטף עזה, דווקא בשעה שהממשלה מתחייבת להגדיל את הייצור החקלאי ולחזק את האזור.