ועידת ישראל לחקלאות ה-16 תתקיים בין ה-2–4.9.2025 בסימן 'חקלאות- החוסן החוסן הלאומי" הוועידה, שהפכה לאירוע החקלאות המרכזי והמשמעותי של מדינת ישראל תתקיים בהשתתפות שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות, ראשי הארגונים החקלאיים וכמובן – חקלאים רבים מכל רחבי הארץ, ותעלה את הסוגיות הבוערות במציאות הנוכחית, לאחר שנה וחצי של מלחמה, חרמות בינלאומיות ושנת בצורת – החדשנות וההכרזה על ביטחון המזון כביטחון קיומי היא קריטית לעתיד המדינה.
"בשנים האחרונות, כוחות גדולים פועלים להחלשת החקלאות הישראלית – ובראשם נערי האוצר, שמגיעים הישר מהאוניברסיטה, מצוידים באג’נדה של שוק חופשי. הם אינם מבינים שהעולם השתנה – הגלובליזציה כפי שהכרנו אותה כבר לא קיימת. מדינות העולם שומרות היום על הייצור המקומי שלהן, מגינות על החקלאים ומציבות את ביטחון המזון בראש סדר העדיפויות. מדיניות טראמפ, שכוללת הטלת מכסים על יבוא, הפכה להיות המציאות החדשה. וישראל? ישראל חייבת להתעורר" אומרים בועידת ישראל.
השנה, בוועידת ישראל לחקלאות בוחרים להשמיע קול ברור וחד משמעי: 'לא לפילוג, כי רק ביחד – החקלאות תנצח' וזאת בצל אירועי 7 באוקטובר שטלטלו את המדינה והוכיחו שמדינת ישראל במלחמת קיום, חקלאים נלחמו בשטח – לא רק על ביתם, אלא גם על אספקת המזון של מדינה שלמה, "אם לא נחזק את הייצור המקומי, ישראל עלולה לעמוד מול מחסור אמיתי במזון. ביטחון המזון הוא ביטחון לאומי – והוא חייב להיכנס מיד למרכז סדר היום הלאומי" ציינו.
ועידת ישראל לחקלאות ה-16 כאמור תתקיים בסימן “החקלאות והמרחב הכפרי – החוסן הלאומי של ישראל”. הוועידה תבחן את תפקיד החקלאות בשגרה ובחירום, תוך התמודדות עם מלחמה ממושכת, חרמות בינלאומיים, משבר אקלים ושנת בצורת. כמו בן, לנוכח התחזיות הדמוגרפיות – 11.1 מיליון אזרחים עד 2030, ו-13.2 מיליון עד 2040 יתקיים דיון סביב הצורך הבסיסי- להכפיל את התוצרת החקלאית.
כמו כן, במרכז הדיונים: ביטחון מזון כמרכיב ביטחוני-אסטרטגי, הכפלת התוצרת המקומית, דרכי ההתמודדות עם שנת הבצורת, פיתוח דור העתיד של החקלאות, אנרגיה מתחדשת ותשתיות חכמות, חזון החקלאות לשנת 2050, ענפי החלב, הבשר, היין – ומה שביניהם
מאיר צור ראש המועצה האזורית ערבה אמר: “ועידת ישראל לחקלאות הפכה למפגש השנתי המרכזי של מקבלי ההחלטות והחקלאים. מכאן יוצאים הרעיונות שיכולים לשנות את עתיד הענף – ולחזק את המדינה כולה. בתקופה בה הביטחון הלאומי והביטחון התזונתי שזורים זה בזה – החקלאות היא לא רק כלכלה. היא ההגנה שלנו.”



.jpeg)




.jpeg)



.jpeg)







